Rušio katoličku Crkvu, nasipao njome cestu, glasao protiv hrvatske himne i postao – gradski vijećnik u Glini!

Da politička aktiviranja osoba koje su svojedobno, konkretno tih ratnih devedesetih, djelovala na ‘drugoj strani’ nisu od jučer, svjedoči, i to vrlo dokumentirano, podatak da je bivši glinski gradski vjećnik bio jedan od glavnih aktera rušenja katoličke Crkve na području općine Glina.Dušan Baltić ujedno je i osoba koja je glasala protiv izvođenja hrvatske himne prije sjednice.

Sav sukus apsurdnosti hrvatske pravne države kao da se materijalizirao u liku i djelu Dušana Baltića, donedavnog gradskog vijećnika u Glini na koje se ustoličio 2009. godine unatoč skandaloznoj prošlosti.

Rušenje katoličke Crkve u potpunosti izvršeno!

Da politička aktiviranja osoba koje su svojedobno, konkretno tih ratnih devedesetih, djelovala na ‘drugoj strani’ nisu od jučer, svjedoči, i to vrlo dokumentirano, podatak da je bivši glinski gradski vjećnik bio jedan od glavnih aktera rušenja katoličke Crkve na području općine Glina. Dušan Baltić je kao referent ‘Odjeljenja za privredu i komunalne djelatnosti Opštinske uprave Opštine Glina Republike Srpske Krajine’ 8.12.1994. godine potpisao ‘Informaciju o nasipanju puteva i rušenju crkve’ u kojem podnosi izvješće o rušenju kako se navodi katoličke crkve u Glini, odnosno glinske župne crkve svetog Ivana Nepomuka’.

Pod Baltićevim nadzorom tako je srušena velika glinska rimokatolička župna crkva, a njenim ostacima nasipano je staro korito rijeke Gline u gradu Glini, kao i lokalni putevi u nekoliko sela u glinskoj okolici, kao i put Hađer-Gornje Jame kod Gline, kroz okupirana hrvatska sela iz kojih je protjerano većinsko hrvatsko stanovništvo, od interesa za glinsku 24.brigadu ‘Vojske Republike Srpske’. Baltić je, zatim, zadovoljan učinjenim a i kao osoba koja je nadgledala radove u svom izvješću zaključio: ‘Rušenje katoličke Crkve u potpunosti izvršeno.’

Nije želio slušati ‘Lijepa naša domovino’ prije sjednice!

Ova nemala mrlja iz Baltićeva životopisa nije ga zasmetala, a očigledno niti ikoga drugoga, da se kandidira za gradskog vijećnika Gline, i to kao član Demokratske partije Srba (DPS-a).Ovaj rušitelj Crkve, umjesto da ostane šćućuren i sretan jer je aboliran i kao takav dobio novu šansu na hrvatskoj političkoj sceni, pokazuje neviđenu bahatost i na sjednici Gradskog vijeća grada Gline 2010 diže ruku protiv izvođenja hrvatske himne prije sjednice, kao i iskazivanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za stvaranje neovisne Republike Hrvatske! I sam gradonačelnik Milan Bakšić rekao je tada da bi bilo dobro da se izvodi imna ‘Lijepa naša domovino’ prije početka sjednica Gradskog vijeća jer je ona i skladana u Glini, ali nije naišao na razumijevanje svoje osmeročlane koalicije, pa je odluka o neizvođenju Himne stupila na snagu.

Tako se slobodno može ponoviti da je sav sukus apsurdnosti hrvatske pravne države u imenu Dušan Baltić koji je uspio Hrvatima oduzeti Crkvu, Himnu i još k tome postati – gradski vijećnik Gline!

Write a comment

Comments: 0