Čitatelj iz Bihaćke krajine: Dok sam živ neću se odreći Hrvatskog državljanstva

Pola miliona bh. građana postat će državljani EU
Pola miliona bh. građana državljani EU

Potaknut Vašim člancima koji su me iskreno zabrinuli odlučio sam da se obratim javnosti. Pouzdano znam da ovakvih kao ja ima popriličan broj, i radi se o slijedećem.

U BiH slijedi popis stanovništva zakazan za 1. listopad. Ja sam musliman iz Bihaćke krajine, a posjedujem Hrvatsku putovnicu. Domovnicu, a zatim i putovnicu sam dobio jer se moj rahmetli otac pisao Hrvatom. Ta putovnica je moj prozor u svijet, i sve ću učiniti da je zadržim. Iako sam musliman, rođen u BiH ja ne posjedujem putovnicu države u kojoj sam rođen jer bi mi to zahtijevalo dodatne troškove, a sa njom ne bih ništa dobio.

Sada slušam i čitam razne priče onih koji se prave da su moji predstavnici, te bi mi oni sada zapovijedali i učili me tko sam i što sam. Nikada u životu nisam imao problema sa Hrvatima, a državi Hrvatskoj sam doživotno zahvalan jer je za vrijeme rata primila i spasila moju obitelj kao izbjeglice. Dok sam živ ja se neću odreći Hrvatskog državljanstva, kao ni svoje vjere koja je samo moja. Nisam siguran u vjerodostojnost svih ovih priča oko oduzimanja državljanstva onima koji će se sada izjasniti drugačije, ali ipak mi ne pada na pamet da riskiram.

S poštovanjem

Čitatelj iz Bihaćke krajine

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Linda Wollman (Sunday, 22 January 2017 10:52)


    I'm impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that's equally educative and amusing, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is an issue that too few men and women are speaking intelligently about. I'm very happy I stumbled across this in my search for something regarding this.