Par iz pakla: Ljeposava, Stanimirovićeva supruga, prikrivala je ratni zločin i lažirala uzroke smrti

Dr. Ljeposava je, dakle, krivotvorila papire tvrdeći da su sve žrtve nastradale u listopadu i to od eksplozije. Istina je da je srpska vojska ulazila u kuće i hladnokrvno ubijala svakoga tko joj je dopao šaka, i ona je to znala. Ljeposava Stanimirović i danas radi u Vukovaru, u ulici Blage Zadre, u toplini svoje privatne ordinacije opće medicine.

Udruga dr. Ante Starčević iz Tovarnika, gdje je u jesen 1991. godine nakon okupacije sela, mučeno i ubijeno 68 mještana, već nekoliko godina ukazuje na ratni put Vojislava Stanimirovića. U Udruzi se s pravom pitaju: Ako je već hrvatska vlast pristala na suđenje po zapovjednoj odgovornosti onima koji su stvarali i obranili hrvatsku državu, zašto se nikada isti pravni kriteriji nisu primijenili i na dr. Vojislava Stanimirovića? Smatraju i da je krajnje vrijeme da se detaljno ispita i djelovanje njegove supruge dr. Ljeposave u vrijeme srpske agresije na Hrvatsku što do sada nije učinjeno.

Tvrdila je da su svi izginuli od eksplozije, iako je znala da su pod okriljem noći hladnokrvno poubijani!

Da svjedoka ne nedostaje, otkrio nam je predsjednik Udruge, Antun Ivanković:

- Pitanje Stanimirovića potegnuo je odvjetnik Hodak i zbog toga nam je drago. Priču o lideru SDSS-a javnost manje-više zna, ali je vrijeme i da se malo podrobnije sazna o onome što je činila njegova supruga. Postoje utemeljene sumnje o kaznenoj odgovornosti dr. Ljeposave I. Stanimirović iz Vukovara i dr. Dragana Martinovića iz Šida, da su radeći od 3. listopada 1991. u zdravstvenoj ambulanti Tovarnik, za vrijeme srpske okupacije sela, s ciljem prikrivanja ratnog zločina dana 7. i 10. listopada, u „lekarskim izvještajima o uzroku smrti“ i „potvrdama o smrti“ prijavili smrt 34-ero tovarničkih branitelja i civila, ubijenih nakon okupacije sela u rujnu 1991. Rad ambulante u tada okupiranom Tovarniku organizirao je početkom listopada dr. Vojislav Stanimirović. Naša udruga došla je do dokaza, da su svi dokumenti navedenih mrtvozornika izdani s krivotvorenim podacima i to naknadno, 7. i 10. listopada 1991. O tome mogu posvjedočiti i preživjeli mještani, koji su skupa, s tada još živim tovarničkim župnikom vlč. Ivanom Burikom, već u rujnu 1991. pokopali 34 ubijena branitelja i civila! Dr. Ljeposava je, dakle, krivotvorila papire tvrdeći da su sve žrtve nastradale u listopadu i to od eksplozije. Istina je da je srpska vojska ulazila u kuće i hladnokrvno ubijala svakoga tko joj je dopao šaka – doznajemo od Ivankovića.

Lažirala uzrok smrti jedinog ubijenog svećenika u Domovinskom ratu, vlč. Ivana Burika!

Dr. Ljeposava je svojim "prljavim rabotama" prozvana i zbog slučaja tovarničkog župnika, vlč. Ivana Burika, jedinog ubijenog katoličkog svećenika tjekom Domovinskog rata. Velečasnog Burika, doznalo se, ubio je Kosta Gvozdenov iz Valjeva, pripadnik četničke postrojbe "Dušan Silni". Kada su Gvozdenova upitali u susjednom Lovasu kakvu to čudnovatu kapu nosi na glavi, a imao je svećenički biret, ponosno je odgovorio kako ju je uzeo "od ubijenog popa kojem više neće trebati". Na upit pomalo zatečene skupine srpskih vojnika i civila da nije valjda ubio "našeg pravoslavnog popa", valjevski dobrovoljac ih je umirio: "Ma ne, bio je to ustaški pop u Tovarniku." Liječničko izvješće mrtvozornice dr. Ljeposave Stanimirović od 12. listopada 1991. o uzroku Burikove smrti tvrdilo je kako on on nije strijeljan, nego je, kao i svi, poginuo od eksplozije. Ostala je ustrajna u svojoj tvrdnji, iako je Pavo Mijoković koji je našao mrtvog velečasnog u podrumu izjavio: "Otkopčao sam mu vestu i vidio rupe od metaka na njegovim prsima. Velečasnog smo stavili u sivu najlonsku vreću, odnijeli ga na traktorskoj prikolici na groblje i tamo ga položili pored ostalih ubijenih mještana".

Osim mještana Tovarnika, o karakteru dr. Ljeposave svjedoči i bolničarka, redovnica sestara sv. Križa s. Ida Ana Zdravčević, koja i danas radi u vukovarskoj bolnici. Ona je, naime, bila prisutna kada je, 20. studenog 1991., dr. Vojislav Stanimirović, koji je u to vrijeme bio rezervni oficir JNA na dužnosti „šef sanitetske službe i glavni za zdravstvenu zaštitu za područje zapadnog Srema“, nazočio odvođenju ranjenika iz vukovarske bolnice. O tome je sestra Ida javno progovorila, zbog čega ju je Stanimirovićeva supruga Ljeposava verbalno napala.

- Tovarničani nakon svega proživljenog tijekom rata i nakon njega ne vjeruju u slučajnosti! Krajnje je vrijeme da se detaljno ispita djelovanje dr. Vojislava Stanimirovića i njegove supruge u vrijeme srpske agresije na Hrvatsku što do sada nije učinjeno – drži Ivanković koji ipak izražava zadovoljstvo zbog podignute optužnice, ali napominje kako su od tada prošli mjeseci.

Ljeposava Stanimirović i danas radi u Vukovaru, u ulici Blage Zadre, u toplini svoje privatne ordinacije opće medicine.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    sex telefon (Thursday, 19 January 2017 12:51)

    Paszkowa