‘Vlasnik uglednog vukovarskog restorana bio je gospodar života i smrti u četničkom logoru’

“I dokle može sezati ljudska hladnokrvnost da krojač naših sudbina koji je okaljao ruke i gledao svoje ponižene sugrađane sada poziva u svoj restoran posjetitelje Sajmišta, Ovčare, vukovarske bolnice i svih onih mjesta o kojima on najbolje zna. Još bi pored svega na Vukovaru i zaradio. Muka mi je od toga”, žali se bivša logorašica

Apsurdima koji svakodnevno pristižu iz Vukovara ne vidi se kraj. Najnovije informacije koje nam pristižu iz Grada-heroja svjedoče o nevjerojatnim mogućnostima koje su se otvorile svima onima koji su abolirani i kojima je oprošteno djelovanje protiv države čije blagodati sada uživaju.
Restoran “Dunavska golubica” jedan je od poznatijih vukovarskih restorana koji je poznat po raznim domjencima i prijemima za gradsku vlast. Jedan je to od privilegiranih restorana koje nezaobilazno posjećuje i toplo preporuča i gradonačelnik Željko Sabo. Ovo je ujedno i restoran kojeg se portal Dnevno dotakao prilikom sramotnog ponašanja ministra Jakovine koji je tamo u pratnji političke svite pušio unatoč uvedenoj zabrani. Ipak, grijeh ministra Jakovine zanemariv je spram grijeha vlasnika ‘Dunavske golubice’.

- Bila sam mlada djevojka kada sam zajedno sa svojom obitelji zarobljena na Sajmištu nakon čega smo završili na Veleprometu. Siniša Zekanović, sada vlasnik poznatog restorana u Vukovaru, tada je bio u srpskom štabu teritorijalne obrane. Bio je jedna od glavnih faca jer je on odlučivao tko će ostati, a tko otići. On je taj koji je dijelio propusnice za spašavanje života i izlazak iz Veleprometa. Sada je on u vlasništvu restorana ‘Dunavska golubica’ koji je u milosti gradskih vlasti i gradonačelnika Željka Sabe koji mu je, po našim saznanjima, u koncesiju dao i gradsku plažu bez javnog natječaja. Da apsurd bude veći, Zekanović priželjkuje da mu u restoran dođu i gosti memorijalnog centra, turisti koji žele iz prve ruke čuti i vidjeti o vukovarskim patnjama – žali se Vukovarka, bivša logorašica koja sve teže trpi susrete s bivšim mučiteljima u svom gradu.

Ime Siniše Zekanovića nalazi se i na spisku ratnih zločinaca, pa ukoliko je uistinu riječ o njemu, posjetitelji o užasima Vukovara mogu čuti iz prve ruke, od vlasnika restorana ‘Dunavska golubica’.

- Nemam ja problem s tim, radim i živim svoj život, ali se čudim kako on nema problem s tim. I dokle može sezati ljudska hladnokrvnost da krojač naših sudbina koji je okaljao ruke i gledao svoje ponižene sugrađane sada poziva u svoj restoran posjetitelje Sajmišta, Ovčare, vukovarske bolnice i svih onih mjesta o kojima on najbolje zna. Još bi pored svega na Vukovaru i zaradio. Muka mi je od toga – završava svoju priču nekad zatočena Vukovarka kojoj je propusnicu izdao upravo Siniša Zekanović.

 

Autor: S.V.

Write a comment

Comments: 0