Švicarski psihijatri odbili vještačiti Milivoja Ašnera zbog premalog honorara i osobnih problema

AUSTRIJSKI medicinski stručnjaci još se uvijek ne mogu dogovoriti oko mišljenja je li Milivoj Ašner, četvrti po redu najtraženiji nacistički zločinac, dementan ili ne.

Da ironija bude veća, dvojica švicarskih stručnjaka koji su trebali obaviti vještačenje, odbili su to učiniti, jedan zbog preniskog honorara, a drugi zbog drugih obaveza osobne naravi, prenosi agencija DPA. Austrijske vlasti smatrale su kako je vrlo važno imati mišljenje inozemnih stručnjaka, zbog iznimne političke osjetljivosti slučaja.

Jedan od psihijatara koji je pregledao Ašnera, prof. Reinhard Haller, ocijenio je kako je iznimno loša stvar to što novčani razlozi koče čitav postupak, tako da taj nacistički zločinac neće tako skoro izaći pred sud. Slučaj oko njega ponovno je aktualiziran nakon otkrića kako je nacistički "Doktor Smrt", odnosno Aribert Heim, umro prije 17 godina u Kairu u Egiptu.

Dežurni lovac na nacističke zločince iz Centra Simona Wiesenthala, Efraim Zuroff, odmah je prozvao Austriju da ne čini dovoljno po pitanju progona ratnih zločinaca te je otišao toliko daleko da je Austriju nazvao rajem za naciste. Podsjetimo, to je isti čovjek koji je odbio povjerovati u smrt Ariberta Heima, koji je umro još 1992. godine u Egiptu, iako su prije par dana pronađeni dokazi, koje je prenijela njemačka televizija, da je on zaista tamo živio i umro.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    SMRT (Wednesday, 26 April 2017 12:56)

    This is a great post. I like this topic.This site has lots of advantage.I found many interesting things from this site. It helps me in many ways.Thanks for posting this again.