DIJETE POGINULOG BRANITELJA: OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU JOSIPOVIĆU I PREMIJERU MILANOVIĆU

Otvoreno pismo Predsjedniku Josipoviću i premijeru Milanoviću djeteta poginulog hrvatskog branitelja povodom uvođenja nametnutog ćiriličnog napada na najsvetiju žrtvu - Vukovar

Poštovani predsjedniče Josipović i premijeru Milanović,

Obraćam se Vam se kao dijete poginulog hrvatskog branitelja. Boli me duša kada vidim na koji način postupate prema herojskom i napaćenom gradu Vukovaru, a time i prema cijeloj našoj Domovini, povodom nametnutog, jednoumnog ćiriličnog napada na najsvetiju žrtvu - Vukovar . Boli me duša na koji način se odnosite prema pretrpljenoj žrtvi, tisućama poginulih i nestalih hrvatskih ratnika (branitelja i civila), preživjelim hrvatskim braniteljima, djeci poginulih hrvatskih branitelja, suprugama i roditeljima ubijenih i poginulih hrvatskih vitezova.

Osnovni razlozi Vašeg „vraćanja“ prema Zagrebu na 18.11. 2013. jesu slijedeći:

 

 

1) NEPOŠTIVANJE ŽRTVE I ZABORAV

– Gospodine predsjedniče i premijeru, zaboravljate da smo mi još uvijek ŽIVI i da se gubitak života ne može zaboraviti! Ne možete ugasiti tinjajući iskru ljubavi na voljene, koja tako Živo prebiva u nama! Kako Vas nije sram pozivati se na „zakon“?! I zakon postavljati iznad ubijenog života, kako bi uveli ćirilicu u Vukovar. Vrijeđate život moga oca koji je ostao to kobno jutro u Škabrnji i dao život za moju obitelj, a time i za Vašu današnju slobodu. Vrijeđate ubijene živote Vukovaraca! Papa Franjo je u svojoj katehezi 19.11.2013. govori o slučaju Eleazara kojeg su pokušali prisiliti da se odrekne vjere. On radije odabire mučeništvo, žrtvu vlastitog života, nego spas po licemjerju. Umjesto da misli na sebe, misli na mlade, na trag koji, njegov herojski čin, može ostaviti u njihovu pamćenju. Žrtva koju je dao Vukovar je herojski čin kojeg Vi trenutno obezvrjeđujete nametnutim uvođenjem ćirilice i šaljete iskrivljenu percepciju povijesti za naše slijedeće generacije. Otkažite ili odgodite Vaše posjete Srbiji i njihovim predstavnicima u Hrvatskoj, i posjetite svoje Hrvate u Hrvatskoj. Dođite u dom žene koja je silovana u ratu i pitajte je kako se osjeća i treba li joj pomoć. Posjetite djecu i udovice poginulih i pitajte ih koje su strahote prošli u ratu. Upitajte djecu poginulih i nestalih kako je to odrasti bez oca uz pretrpljene traume. Pozovite preživjele hrvatske branitelje i neka Vam kažu o ratnim traumama, tražite od njih savjete kako danas zaštiti u dostojanstvu svoju Domovinu.

2) NE-KAŽNJAVANJE ODGOVORNIH

- Gospodine predsjedniče i premijeru, niste pokazali nikakvu pravnu stručnost u pokretanju tužbi prema zločinu i genocidu koji je počinjen u Vukovaru, Škabrnji. Silovane žene sreću svoje zlikovce u Vukovaru koji slobodno šetaju tim istim gradom?! Ne možete zbog „zakona“ o manjinama (kojeg nije donio Bog, već grješni čovjek), a te iste manjine su počinile zločin, sada uvoditi ćirilicu za iste manjine!! Pokrenite tužbe protiv onih koji su počinili genocid u Vukovaru, Ovčari. Priznajte i jasno recite svijetu da se Hrvatska branila u ratu. Nemojte izjednačavati krivnju Hrvata i Srba te na taj način iskrivljavati povijesne činjenice i vrijeđati žrtvu Vukovara.

3) ODNOS PREMA ŽRTVI I DOMOVINSKOM RATU

- Gospodine predsjedniče i premijeru, pokažite ljubav prema Domovini! Poklonite se žrtvi koju je Vukovar dao i cijenite svoju današnju slobodu jer je ona nastala na temeljima ubijenih života naših očeva. Ne može se ići naprijed ako niste svjesni svoje prošlosti i ako ne dišete sa svojim narodom. Ne mogu zaboraviti da je moj otac ubijen prije 22 godine, kada sam imala samo 9 godina!! I VI ne možete uvesti ćirilicu u Vukovar niti u bilo koji grad u Hrvatsku! NIKADA. Molim vas izbrišite parole „nije vrijeme“. Neće nikada niti biti vrijeme kada će se moći uvesti ćirilica. Grješni ste ljudi, kao i svi mi, uzmite zakon i promijenite ga radi svoga naroda. Vratite povjerenje barem malčice prema svom vlastitom integritetu, jer ćete to isto povjerenje teško više moći dobiti od običnog naroda. Na samom kraju bih istaknula slijedeće. Bez ostvarivanja svega gore navedenoga nije moguć suživot sa Srbima. Prekrivanje i skrivanje prave istine o Domovinskom ratu vodi Vašu politiku prema krahu. Kao što je hrvatski narod krenuo u obranu svoje Domovine sa gorućim srcem i ljubavlju prema svom domu, tako će i sada, kada nas napadate vrijeđanjima i uvođenjem ćirilice u Vukovar. Stat ćemo u obranu dostojanstva i žrtve, radi svih onih kojih sada nema i koji prebivaju u vječnosti. Najmanje što možemo učiniti za njih je da u svojoj ljubavi i strpljivosti širimo istinu o Domovinskom ratu, ne dopustimo banaliziranje Domovinskog rata i spriječimo uvođenje ćirilice u Vukovar-Hrvatsku.

Nema veće ljubavi nego dati život svoj za prijatelja rekao je Isus.

Dr.sc. Maja Rogić Dijete poginulog hrvatskog branitelja

Write a comment

Comments: 0