Srbi iz svog parlamenta izbacili Hrvate! Treba li onda iz Sabora izbaciti Pupovca?

Postoji jedino nada da će se opet obrecnuti Vladimir Šeks i "zaprijetiti" povlačenjem podrške za ulazak Srbije u EU ne budu li ispoštovali sporazum. Ili to, ili istom mjerom. Izbaciti iz hrvatskog parlamenta Pupovca, Stanimirovića i Horvata. Hrvatska manjina u Srbiji ostala je bez predstavnika u skupštini, iako se Srbija obvezala omogućiti izbor hrvatskih zastupnika. Međudržavni sporazum između Hrvatske i Republike Srbije koji jamči manjinama mjesto u parlamentu, a posebno točka sporazuma koja kaže kako će se “osigurati reciprocitetno status parlamentarnog zastupnika hrvatskoj manjini u Republici Srbiji, odnosno srpskoj manjini u Hrvatskoj, od strane Srbije je evidentno izigran. O tome javljaju zabrinuti Hrvati iz Vojvodine koji sada očekuju pomoć od svoje matične države – Hrvatske. "Demokratski savez Hrvata u Vojvodini" koji je koalirao s "Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju" nije dobio prolaz u srpsku skupštinu, no i dalje upozorava na kršenje sporazuma koje su ove dvije zemlje potpisale. S druge strane, srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj ima tri zastupnika u parlamentu i to Milorada Pupovca, Milu Horvata i Dragana Crnogorca. Sva trojica zdušno brane prava svoje nacionalne manjine i ona se uglavnom uvažavaju. Na ovaj ignorantski odnos Srbije spram hrvatske nacionalne manjine osim vojvođanskih Hrvata koji kažu kako "taj sporazum Srbija nikada nije u potpunosti prihvatila", od hrvatskih političara komentirao je jedino Vladimir Šeks i to odmah nakon rezultata izbora u Srbiji:

"Pitajte Vladu! Neću ja to komentirati, ali je stara stvar da srbijansko zakonodavstvo izigrava obaveze koje Srbija ima, a to je da se obvezala omogućiti izbor hrvatskih zastupnika u srbijansku skupštinu", kazao je revoltirani Šeks. Milorad Pupovac komentira ovakvo stanje u Srbiji kazavši kako su u Hrvatskoj ipak stvari "bolje poredane" te da je sve ipak na puno višem nivou. Rezultate izbora u Srbiji, unatoč izostanku hrvatskih zastupnika, smatra izvrsnim:

"Volio bih da su Hrvati predstavljeni u skupštini Srbije, međutim za to je očito potrebno mnogo više političkog rada nego što ga trenutno ima. Srbi u Hrvatskoj su brojniji, imaju drugačiju političku poziciju, imamo drugačije zakonodavstvo, političku povijest, organizaciju te je to u mnogočemu neusporedivo", smatra Pupovac, predstavnik Srba u Hrvatskoj.

Glatka pobjeda radikala Aleksandra Vučića kojem se ne zaboravljaju grijesi iz prošlosti, pobjeda je kakvom se ni Slobodan Milošević nije mogao pohvaliti. Još ako mu se sve posloži, može imati i dvotrećinsku većinu u Parlamentu, što donosi mogućnost promjene Ustava, ali i kontrolu nad svim političkim i javnim resursima Srbije. Teško da će u takvim uvjetima Hrvati iz Srbije izboriti svoja prava za zastupnička mjesta u parlamentu, ma koliko apelirali. Isto tako teško da će im i matična država Hrvatska na čelu s Ivom Josipovićem, Vesnom Pusić i Zoranom Milanovićem sa svojom dobro znanom traljavom politikom prema Hrvatima iz dijaspore, pomoći na bilo koji način. Postoji jedino nada da će se opet obrecnuti Vladimir Šeks i "zaprijetiti" povlačenjem podrške za ulazak Srbije u EU ne budu li ispoštovali sporazum. Ili to, ili istom mjerom. Izbaciti iz hrvatskog parlamenta Pupovca, Stanimirovića i Horvata.

Write a comment

Comments: 9
 • #1

  Miro Baic (Thursday, 27 March 2014 11:28)

  Poštovana moja braćo i sestre Hrvatski Branitelji-DDR/MDDR i svi časni i ponosni hrvatski Domoljubi,da treba izbaciti iz hrvatskog parlamenta Pupovca, Stanimirovića i Horvata,jer ovo trenutno nije Hrvatska Država za koju smo se mi Hrvatski Branitelji-DDR/MDDR borili i na prvoj crti bojišnice dok smo je branili od četničkog noža sanjali smo sne naših predaka,a to je da Hrvat više bude svoj na svome,na svojoj Hrvatskoj grudi u njezinim povjesnim granicama,svi smo bili pravog Hrvatskog Domoljubnog jedinstvenog srca i zbog tog srca smo stvorili i obranili Hrvatsku,a oružije je bilo samo alat u našim akcijama,Hrvatsko Domoljubno jedinstveno srce je bilo naše najjaće oružije. Po ponašanju današnjih crveno-udbaško,srbočetničkog i parazitske EU vratili smo se ponovo u 1991.godinu,to već znaju i ptice na grani,čaša je odavno prolivena još prije dvojezičnih natpisa(ćirilica-pogansko heroglivsko pismo koje ne prizna niti Rusija) u GRADU HEROJA VUKOVARU,moje je mišljenje da ovoj žgadiji koja je sad na vlasti zajedno s ovim lignjunom Josipovićem se ne smije dozvolit da još budu na vlasti dvije godine,tj.do kraja njihovog mandata,nego trebamo više vratiti naše Hrvatsko Domoljubno jedinstveno srce,te ovu bandu maknuti s položaja na ovaj ili onaj način(HOĆU REĆI BILO MIRNIM PUTEM ILI RADIKALNIM PUTEM!),a srbi i ostala žgadija neka svoje božiče slave s pištoljima i automatima tamo gdije im je i mjesto preko Drine,ali u Hrvatskoj više neće. HRVAT HRVATOM! BOG I HRVATI!

 • #2

  Ciro (Saturday, 29 March 2014 16:15)

  ne zasto ?
  pa nisu Hrvati Srbi

 • #3

  Mirko (Saturday, 29 March 2014 16:16)

  Na seljackom imanju pita Tukac Tuku kako si a Tuka njemu pa sta ces kako gazda kaze.

 • #4

  Otporaš (Monday, 31 March 2014 12:20)

  Iz Otporaševe torbe

  intervjulv
  Nova Hrvatska – interview sa Vjekosklavom Luburićem
  5 Preporuka 0 Komentara
  dsc-kamenjarcom
  Udbina guja u njedrima Hrvata na sastanku HDP u Škotskoj 1984.
  4 Preporuka 0 Komentara
  gradonačelnik-sarajeva-mustafa-softić-u-družtvu-jure-francetića-1942
  Tri istine o Juri Francetiću, o kojima se piše dvojako
  20 Preporuka 2 Komentara
  domobran2
  DRAGA MILA MAJKO, BOG JE TAKO HTIO DA JA EVO SADA POLAŽEM SVOJ ŽIVOT NA OLTAR DOMOVINE!
  19 Preporuka 1 Kom

 • #5

  Otporaš (Saturday, 07 February 2015 15:41)

  HRVATIMA AUSTRALIJE ZA BOŽIĆ I NOVU GODINU 1964!

 • #6

  Otporaš (Monday, 09 February 2015 16:54)

  Bobani - Today, 16:01

  PIT I CILJ

  (Nekoliko misli za Deseti Travnja 1968.)

  piše Maks Luburić u novini "OBRANA" za Deseti Travnja 1968. br. 85/86 između ostaloga:

  (1) "...Prenijeli smo sastavke listova i ljudi koji ne misle kao mi. To ne činimo zato da pripadnici Odpora prihvate kao svoja ta gledišta, nego zato, da bi ovi sutra poslušali, cijenili i eventualno slijedili naš stav. Iznositi samo ono što mislimo mi, je monolog, a preduvijeti i uvijeti za uspješnu oslobodilačku borbu mogu se upoznati u dialozima više partnera...nećemo se držati komunističke alternative ...Onaj tko nije uz nas, biti će protiv nas...",

  (2) "...Ako mi Hrvati ni u XX stoljeću nismo kadri razlikovati pojmove Državnosti od pojma Stranke, ideologije i Osoba, onda nismo politički zreo narod i ne zaslužujemo imati svoju Državu, nego služiti uvijek nekome od svojih susjeda..."

  A šta na ovo reći!, nego se držati ovih mudrih izreka hrvatskog generala, stratega i vojničkog genija. Otporaš.

 • #7

  Otporaš (Friday, 20 February 2015 17:35)  Vjerovali ili ne - danas je u novoj Narodnoj Republici Hrvatskoj najpopularnije ime USTAŠA.
  Evo zašto.

  - Ako se, s imalo ponosa, i******asniš da si Hrvat - to znači da si USTAŠA.

  - Ako slaviš 10. Travnja - ti si nepokoreni hrvatski USTAŠA.

  - Ako si za lustraciju komunističkih zločina - ti si USTAŠA koji radi na reviziji povijesti.

  - Ako zapjevaš koju od Thompsonovih pjesama - ti si bijesni USTAŠA.

  - Ako u Hercegovini zapjevaš gangu - ti si USTAŠA koji razbija "Bosansku Federaciju".

  - Ako progovoriš koju protiv crvene jugobande - ti si crni USTAŠA.

  - Ako ideš u crkvu - normalno da si klerofašitički USTAŠA.

  - Ako, nedaj Bože, pozdraviš starim hrvatskim pozdravom - Za dom Spremni, bezbeli da si nacistički USTAŠA.

  - Neovisno o tome jesi li rođen 1919. ili 1990., ako si hrvatski
  nacionalist i voliš svoju Domovinu - ti si zadrti neofašistički USTAŠA.

  - Ako si za to da se s trgova i ulica u Hrvatskoj ukloni ime jednog od desetorice najvećih masovnih ubojica u povijesti svijeta - ti si krvavi USTAŠA "crnokošuljaš".

  - Ako se ne slažeš s antihrvatskim bijesnilom, neoboljševika Josipovića i
  zioniste-boljševika poput Goldsteina, ti si USTAŠKA ZMIJA.

  - Ako ideš u Čavoglave, ti si koljač USTAŠA .

  - Ma, na koncu, kako ono rekoše njihovi drugovi u Srbiji, "Kod Hrvata, bre, nije
  pitanje ko je, nego ko nije USTAŠA." Otporaš.

 • #8

  Otporaš (Sunday, 18 October 2015 16:39)


  Franjo Tuđman i general Drinjanin

  Nitko ne može zanijekati vojničke titule dvaju Hrvata, dvaju Hrvata koji su sami sebe pobijedili, a to su general Hrvatskih Oružanih Snaga, HOS-a Vjekoslav Maks Luburić i general Jugoslavenske Narodne Armije, JNA dr. Franjo Tuđman. General DRINJANIN je sam sebe pobjedio i sam sebe uvjerio da Hrvatska pripada svim Hrvatima a ne samo Ustašama ili partizanima, fašistima ili antifašistima, komunistima ili antikomunistima; zato se je general Drinjanin i odrekao ustaštva i skinuo ustašku kapu i rekao u svojem poznatom povijestnom govoru svim Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta prigodom Desetog Travnja 1968. godine:

  “…Oni koji bi htjeli svoj rat, svoj bivši rat, proslijediti u ustaško partizanski rat među našim sinovima, su IZDAJNICI HRVATSKE STVARI…”. Također i dr. Tuđman je sam sebe pobijedio kada se je odrekao komunizma, jugoslavenstva i antifašizma te otvoreno priznao da je pohlepno čitao izdanja DRINAPRESS-a i članke generala Luburića, te se smatra vjernim đakom Maksa Luburića.

  Napisao:Otporaš

 • #9

  Otporaš (Tuesday, 20 October 2015 22:55)

  HDZ i dr. Franjo Tuđman

  marin sopta 7:40 PM Keep this message at the top of your inbox
  To: Annie Boban

  Dragi prijatelju Mile
  na slici je kćerka dr. Josipa Gamulina.U vezi naslovnice s Otpora ja imam taj broj Otpora i orginal sliku jer ja sam slikao.Pozdrav Marin


  Subject: HNO, HDZ i dr. Franjo Tuđman
  Date: Tue, 20 Oct 2015 19:20:03 +0000
  Subject: HNO, HDZ i dr. Franjo Tuđman
  Date: Tue, 20 Oct 2015 19:18:29 +0000

  http://kamenjar.com/tudman-je-otac-r...koj-povijesti/

  Avatar
  Otporaš . prije mjesec
  Časopis OTPOR, glasilo organizacije HNO., br. 4 1987. godine donosi sliku na prvoj stranici dra. Franje Tuđman, nepoznata gospođa, supruga Franje Tuđmana Ankica i Zoran Nosić, sin istaknutog člana HNO Marka Nosića u Torontu, kada je dr. Tuđaman bio na Turneji Kanade i Amerike, sastao se sa istaknutim državotvornim Hrvatima, posebice sa visokim dužnostnicima organizacije Hrvatski Narodni Otopr, gdje su se, moglo bi se dana reći, udarili i zacrtali temelji HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE. I slika ovog Avatora to svjedoči.
  Zamolio bih cijenjeno uredništvo našeg portala Kamenjar da - ako mogu - pronađu spomenutu sliku sa časopisa OTPOR te priloži kao povjestni dokumenat ovom vrijednom članku i komentarima.

  .
  Uredi
  .
  Odgovori
  .