SIPA: Elitni specijalac Jovica Mirosavljević suspendovan zbog podrške četničkom ravnogorskom pokretu!

Četnik biker
Četnik biker
Jovica Mirosavljević, čovjek koji podržava četnički ravnogorski pokret
Jovica Mirosavljević, čovjek koji podržava četnički ravnogorski pokret

Agenciju za istrage i zaštitu BiH potresa nova afera. Naime, na čelu elitnog tima za borbu protiv terorizma, poznatog kao Alfa tim SIPA-e, nalazi se Jovica Mirosavljević, čovjek koji podržava četnički ravnogorski pokret. Naime, na osnovu fotografija do kojih je došla "Federalna TV", vidljivo je Mirosavljevićevo eksponiranje i podrška ovom pokretu. Apel direktoru SIPA-e da reaguje i postavi se u skladu sa pravilima službe u situacijama kakva je ona sa Jovicom Mirosavljevićem, komandirom specijalnog antiterorističkog tima Alfa, koji javno podržava Četnički ravnogorski pokret urodio je plodom. Međutim, ono što je još pogubnije po kredibilitet ove državne agencije, kada govorimo o liku i djelu Mirosavljevića, - jesu ozbiljne indicije da je on bio saučesnik ubistva iz 1992. godine, koje se dogodilo u prostorijama Policijske škole na Vracima.Mirosavljević je danas premješten na drugo radno mjesto, prenosi "Federalna TV". To bi trebao biti početak kraja specijalca koji je, nažalost, uspio okačiti grb prestižne policijske agencije na svoje krvave ruke.

Hrvatska povijesna zastava zabranjena u Vukovaru?!

Vinko Mažar jedna je od živućih legendi Domovinskog rata i njegovo ime predstavlja kod svih Hrvata simbol našeg otpora agresoru, poglavito otporu grada Vukovara. Bio je prvi zapovjednik obrane Borova naselja i Trpinjske ceste.

U danima kad su na Vukovar danonoćno jurišale jugočetničke horde, Vinko Mažar, skupa sa svojim suborcima, svaki je dan riskirao svoj život u pokušaju da ih zaustavi. Ranjen je na Trpinjskoj cesti dva puta, od toga je imao jedno teže ranjavanje. Iz Vukovara je izašao s konvojem, ranjen  i odmah nakon rehabilitacije, početkom 1992. g. priključio se brigadi Vukovarskih veterana koja se formirala u Rakitju.

Znatne ozljede zadobio je i na južnom bojištu. I otac i brat Vinka Mažara su hrvatski branitelji, dragovoljci koji su sudjelovali u obrani Vukovara, a oca su mu ubili četnici 2.11.1991., čije je posmrtne ostatke identificirao osobno Vinko Mažar.

Danas je 80% HRVI, no i dan danas njegovo ime posvuda asocira na one najteže dane našeg grada heroja – Vukovara i sve one hrabre ljude koji su ga branili do posljednjeg daha.

Ovdje prenosim pismo Vinka Mažara, iz kojeg je vidljivo kako danas u Hrvatskoj prolaze naši heroji, te u što se pretvorio grad za koji su toliki dali svoje živote

Dana 26. kolovoza 2011. godine oko 14 sati dobio sam poziv na mobitel od zapovjednika policijske postaje Vukovar
g. Šimundića. Rekao mi je kako je dobio dojavu da je na mojoj kući istaknuta nekakva zastava i da je moram odmah skinuti.

Odgovorio sam mu da to nije nekakva zastava nego Hrvatska povijesna zastava, koja je bila službena zastava RH do kraja 90. godine i da je ističem godinama na istom mjestu kao što je i ove godine istaknuta.

Odgovorio mi je da je moram skinuti do 14,20 h inače pokreće postupak protiv mene i šalje mi policiju u pretres kuće i oduzimanje legalnog lovačkog naoružanja.

U međuvremenu je policijska patrola oko sat vremena čekala ispred kuće propitujući o meni i uznemiravajući najbliže susjede.

Pitam se kome to smeta Hrvatska povijesna zastava i to u gradu mučeniku u kome je napravljeno toliko zločina i zla da se to teško riječima može opisati?!

Zašto nitko nije prijavljen niti je odgovarao za 4C koja su do prije godinu dana krasila pravoslavnu crkvu u Vukovaru, a koja su napravljena od čahura topovskih i tenkovskih granata koje su razorile grad do temelja (kako su se hvalili abolirani teroristi ).

Moralna vertikala srba u Hrvatskoj saborski zastupnik Pupovac pravdao je to kao kršćansko obilježje, a ne četničko koje je sastavni dio kokarde i pod kojim su počinjena masovna zvjerstva kako u 2.svjetskom ratu tako i u agresiji na Hrvatsku 91.godine.

Policiji očito ne smeta natpis na zidu kombinata Borovo “ustaše opet ćemo vas klati na ovčari” niti mnogobrojni natpisi “ovo je srbija” i slične četničke parole koje se niti ne pokušavaju izbrisati ili nedaj bože pronači autore istih.

Veličanje četništva u Vukovaru je svakodnevna pojava, poglavito u svatovskim kolonama i na sličnim “veselicama”.

Da li je to što Hrvati svakodnevno doživljavaju i proživljavaju cijena mirne reintegracije i Erdutskog sporazuma?
(koji niti do danas nije objavljen niti je poznato što je u njemu potpisano)

Da li su Hrvati u Vukovaru ugroženi takvim odnosom prema njima (pogledajmo novi popis stanovništva) i zašto se iseljavaju i žale što su se vratili ?

Tko to naseljava Vukovar i čija je to politika?

Zapovjedništvo policijske postaje Vukovar – Zapovijednik Šimundić (hrvat komunista)
zamjenik Arbutina (srbin abolirani terorista uhićen 91.godine)
zapovijednik prometne policije (srbin abolirani milicajac)

Vinko Mažar
prvi zapovjednik obrane Borova naselja i Trpinjske ceste

Povratak iseljenih stanovnika u Padjane 14.09.11

lijep povratak
lijep povratakKnin, 140911. Podpredsjednici Vlade RH Slobodan Uzelac i Darko Milinovic u pratnji generala pukovnika Drage Lovrica, obisli su vojarnu Andrija Matija Pauk gdje su bili smjesteni stanovnici Padjana i okolnih zaselaka. Mjestani Padjana vracaju se danas u svoje domove. Foto: Ante Cizmic / Cropix CROPIX

Sramota - spomenici koji veličaju krvnika, a omalovažavaju…

VUKOVAR - Ogorčeni građanin Hrvatskog podunavlja, gospodin Petar Sović, poslao nam je mail s fotografijama uz zamolbu da ga objavimo u cijelosti što ovim putem i činimo.

Dostavljam vam fotografije spomenika na groblju u Borovu selu i srpskom vojnom groblju "Aleja" u Vukovaru, podignutim u čast srpskoj vojsci Krajine (agresorima i kolaboracionistima), a neki su od njih osuđeni za najteži oblik oružane pobune protiv Republike Hrvatske i sudionici su zvjerskih zločina nad pripadnicima hrvatske specijalne policije.

Kao Hrvat i građanin Hrvatskog podunavlja, nakon golgote koju smo proživjeli 1991., te nakon osuda našim generalima u Hagu, ne mogu se pomiriti sa činjenicom da se u našoj zemlji odaje počast istim onima koji su je rušili, palili i ubijali i koji su prouzročili mnogobrojne tragedije 90-ih tjekom njihove borbe za "otadžbinu", te da isti oni "lojalni hrvatski građani" koji svake godine odaju počast tim borcima za otadžbinu od nas povratnika očekuju da ravnodušno prihvatimo njihovo veličanje i sječanje na uspomenu srpske oružane pobune u Hrvatskoj, te da i to bude jedan od temelja izgradnje bolje budučnosti, suživota i međunacionalne tolerancije. Nije li to jedno veliko licemjerje, provokacija i bezobrazluk temeljen na nedosanjanim snovima iz ranih 90-ih.

Uskoro se obilježava jedna tužna 20. obljetnica mučkog masakra nad hrvatskim policajcima 02. svibnja 1991. godine u Borovu selu. Očekivano će političari, ministri i tužiteljstvo opet pričati o tome kako za taj zločin nije nitko odgovarao i kako se neumorno radi na procesuiranju krivaca. Pa kad već ne mogu ili ne smiju procesuirati odgovorne, barem neka se spriječi velikosrpsko veličanje počinjenog zločina, te neprestano izjednačavanje žrtve i agresora.

Stoga Vas molim da kroz priložene fotografije, barem upoznate hrvatsku javnost sa jednom drugačijom interpretacijom Domovinskog rata prema kojoj očito nije dovoljno počiniti zvjerska ubojstva za "otadžbinu", nego i veličati krvnika, a žrtvu omalovažiti.

Snimljene fotografije govore same za sebe.

Ogorčeni građanin Hrvatskog podunavlja, Petar Sović

www.panorama-vukovar.hr

OVDE POČIVA Vukašin Vule – Šoškoćanin Tragično preminuo u talasima Dunava u 32. godini života 15.5.1991. – komandant obrane Borova sela ZA NARODNOG JUNAKA Proglašen na velikoj narodnoj skupštini u Belom Manastiru 25.9.1991. I sada gledam Borovo rođeno moj
OVDE POČIVA Vukašin Vule – Šoškoćanin Tragično preminuo u talasima Dunava u 32. godini života 15.5.1991. – komandant obrane Borova sela ZA NARODNOG JUNAKA Proglašen na velikoj narodnoj skupštini u Belom Manastiru 25.9.1991. I sada gledam Borovo rođeno moj

Pjevali četničke pjesme i Hrvatima prijetili bombama

Teror u Gvozdu

Riječ je o osobama srpske nacionalnosti koje su u mjesnom društvenom domu slušale pjesme koje veličaju četništvo. Potom su u dvorištu kuće prijetili obitelji hrvatske nacionalnosti da će im baciti bombu na kuću.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem te nakon konzultacija s Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku, policajci iz Gvozda su podnijeli kaznenu prijavu protiv šestero osoba iz mjesta Podgorje.
Među prijavljenima su dvije maloljetne osobe, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.
Utvrđena je osnovana sumnja da su na štetu petero članova obitelji iz istog mjesta počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja.
Osumnjičeni su u noći s 23. na 24. srpnja tijekom zabave u mjesnom društvenom domu puštali glazbu uvredljivog sadržaja.
Potom su došli u dvorište obiteljske kuće obitelji te pjevali pjesme također neprimjerenog i uvredljivog sadržaja.
Dvojica muškaraca iz grupe provokatora su čak i zaprijetila da će na kuću baciti bombu i zapaliti je.
No, bacili su samo nekoliko petardi.

'Ovo je Srbija idite u Bosnu'
Ta dvojica muškaraca kazneno su prijavljena i zbog prijetnje, navodi se u priopćenju PU sisačko-moslavačke.
Kako neslužbeno doznaje Danas.hr, riječ je o osobama srpske nacionalnosti koje su u mjesnom društvenom domu slušale pjesme koje veličaju četništvo.
Potom su došli ispred kuće obitelji hrvatske nacionalnosti te izvikivali uznemirujuće parole poput 'Miloševiću, šalji nam salate bit će mesa klat ćemo Hrvate', kao i 'ovo je Srbija, idite u Bosnu'.
U obitelji kojoj se prijetilo bilo je i malodobne djece.

Sanja Petrović
12.08.2011.

JADOVNO KOD GOSPIĆA: Novčana kazna djevojci koja je nosila šajkaču sa srpskim grbom

Beograđanka Aleksandra Milovanović kažnjena sa 300 kuna jer je na komemoraciji žrtvama ustaških zločina u Jadovnom nosila kokardu
Beograđanka Aleksandra Milovanović kažnjena sa 300 kuna jer je na komemoraciji žrtvama ustaških zločina u Jadovnom nosila kokardu


U nekim medijskim izvještajima s komemoracije u Jadovnu spominjalo se da je 20-godišnja Aleksandra M. iz Srbije privedena jer je na šajkači nosila četničku kokardu, no, kako je potvrdila predsjednica i sutkinja gospićkoga Prekršajnog suda, to nije istina. Rekla je da se djevojka sudu ispričala riječima kako nije znala da bi šajkačom mogla uznemiriti druge niti joj je to bila namjera.

Međutim, dodala je Radmila Rendulić, komemoracijski skup u Jadovnu bilo je mjesto žalovanja pripadnika različitih naroda, te ni Hrvati ni Židovi ni ostali Srbi nisu isticali svoje nacionalno određenje jer ondje, po odluci organizatora komemoracije, to nije bilo dopušteno. Istina je da na šajkači nije bio istaknut četnički, nego službeni grb Republike Srbije, te ona - iako je njezina šajkača bila netipične crne boje - šetnjom po nekim drugim javnim mjestima u Hrvatskoj s tim obilježjem možda ne bi bila u prekršaju, objasnila je sutkinja Rendulić, dodajući da je na komemoracijskom skupu isticanje srpstva bilo protivno pravilima i zato je 'predstavljalo remećenje javnog reda i mira'.

Rekla je kako tome u prilog ide i reakcija pravoslavnog svećenika koji je djevojci, pošto je u Jadovnu izašla iz autobusa, prišao i zamolio je da skine kapu, što je ona i učinila, ali su joj prišli i policajci i uz prekršajnu prijavu priveli dežurnoj sutkinji Nevenki Šimunović u Gračacu.

Po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, propisana kazna je između 50 i 300 njemačkih maraka, a 20-godišnjoj državljanki Srbije izrečena je kazna od 80 njemačkih maraka, to jest 270 kuna. Kaznu je djevojci odmah platio njezin neimenovani prijatelj. Glasine da je propustila djevojci odrediti i zabranu ulaska u Hrvatsku na neki primjereni rok, sutkinja Šimunović prokomentirala je riječima da 'zakon ne predviđa takvu sankciju, nego samo novčanu'.  (Hina)

Čakovečki student kažnjen zbog zastave s natpisom

"Za dom spremni"

Zbog zastave na Thompsonovu koncertu kažnjen sa 350 kuna

Ovdje je riječ o HOS-u koji je osnovan 1990. godine i nema nikakve veze s prošlošću i ustaškim postrojbama iz Drugoga svjetskog rata. Ovdje je riječ o legalnoj postrojbi - brani se Hunjadi
Čakovečki student Martin Hunjadi (22), povjerenik mladeži HSP-a Međimurske županije, na sam bladan svetog Nikole dobio je na dar šibu. Prekršajni sud u Čakovcu 6. prosinca donio je presudu da Hunjadi mora platiti 350 kuna novčane kazne jer je 19. lipnja prošle godine na koncertu Marka Perkovića Thompsona nosio crnu zastavu sa šahovnicom i natpisima HOS i "Za dom spremni". Time je, kaže se u presudi, izazvao osjećaj nesnošljivosti kod sudionika na javnom skupu, prekršivši Zakon o javnom okupljanju. Koncert je održan na stadionu u Zasadbregu. Hunjadija, koji je bio pod utjecajem 0,85 promila alkohola u krvi, legitimirala je policija i oduzela mu zastavu.

Hunjadi ne poriče da je zastavu nosio, ali smatra da time nije nikome naškodio, a nije čuo ni da ostali posjetitelji na koncertu negoduju. Naprotiv, neki su posjetitelji, veli, negodovali kad su vidjeli da mu policija oduzima zastavu pod kojom su se u Domovinskom ratu borili branitelji. Ne smatra da bi slogan pod kojim su u Drugome svjetskom ratu djelovale vojne postrojbe koje su počinile zločine, mogao izazvati bilo kakav oblik nesnošljivosti i negodovanja.

- Ovdje je riječ o HOS-u koji je osnovan 1990. godine i nema nikakve veze s prošlošću i ustaškim postrojbama iz Drugoga svjetskog rata. Ovdje je riječ o legalnoj postrojbi - brani se Hunjadi. Sud je uvažio činjenicu da je to zastava uredno i prema zakonu registrirane udruge, pa će mu ju uredno i vratiti, no sporan je natpis "Za dom spremni". Zakonom o javnom okupljanju zabranjeno je, naime, nositi odoru, dijelove odore, oznake ili drugog obilježja kojim se potiče ili poziva na nasilje, nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji drugi oblik nesnošljivosti. Takvom natpisu, ističu na sudu, nije mjesto na koncertu na koji su ljudi došli slušati glazbu. U HSP-u su već prije potez policajaca koji su Hunjadiju oduzeli zastavu ocijenili neprimjerenim, zatraživši ispriku. Sud je studentu izrekao kaznu manju od propisane zbog nekih olakotnih okolnosti, poput nekažnjavanosti

Karlovčanin na naslovnici “Independenta” završio kao nacist, sad razmišlja o tužbi

Ljubomir Jurković Deda
Ljubomir Jurković Deda

Fotografija karlovačkog glumca – naturščika Ljubomira Jurkovića Dede na naslovnici engleskog visokotiražnog časopisa Independent u kojem njegovu fotografiju iz filma dovode u kontekst lika i (ne)djela nacističkog zločinca iz 2. svjetskog rata odgovornog za smrt čak 430 tisuća Židova obišla je svijet i – šokirala Karlovčane. Nevjerojatan gaf šokirao je i samog Jurkovića, piše Večernji list, koji je odmah dosegao popularnost kakvu nikad ne bi glumeći sporedne uloge u brojnim hrvatskim filmovima, pa i onih s ratnom tematikom. Navodno je, navodi Večernji, Deda čak dobivao i prijetnje zbog zločina s kojima, naravno nema nikakve veze jer je lik ustaše Semina kojeg je “posudio” Independent samo izmišljen u filmu “Živi i mrtvi”. Sporna naslovnica "Independenta" Ljubomir Jurković kao i producenti filma namjeravaju tužiti “Independent” pa se Deda za neko vrijeme kloni medija kako su mu savjetovali njegovi odvjetnici. Odšteta bi mogla biti vrlo velika, vjerojatno i više stotina tisuća kuna.